Paarden

De paarden zijn sinds 1 augustus 2019 eigendom van Het Paradepaardje.

Midola
Midola is geboren in 1995. Deze dame Kairos Hippois een warmbloedige KWPN merrie.
Haar geschiedenis is opmerkelijk: Toen haar moeder, Idola drachtig was bleek na enkele maanden, dat zij een tweeling verwachtte. De eigenaar zag er tegenop om de afloop van die dracht af te wachten. Bij paarden loopt tweeling- dracht namelijk meestal niet goed af. Hij verkocht Idola , drachtig en wel, aan Peer Donkers, manege houder in Soerendonk. Die liet Idola op de wei lopen en wachtte het verder rustig af. De bevalling was verrassend: Idola wierp eerst een steenvrucht van vijf kilo en daar achteraan kwam Midola, alive and kicking. Midola mocht lang bij haar moeder lopen en werd een braaf manegepaard.

Toen Midola11 jaar was, reed Nicky een keer op haar , tijdens de cursus Ruiterbewijs. Nicky verzuchtte al na een kwart rondje: Wat een lekker paard, ik zou het zo mee naar huis willen nemen. En dat is ook gebeurd! Midola stond ruim 6 jaar op een pension stal in Rucphen voordat ze naar Kairos verhuisde. Midola toont zich een sensitief en ruimhartig paard, dat voor enkele cliënten echt een meerwaarde biedt. Ze is dol op bosritten, rollen in de bak en springen.

Frutske
Kairos HippoFrutske is geboren in 1996. Frutske is een Fjordenpaard. Frutske doet zijn naam eer aan: het is een zachtaardig paard, vertederend en niet snel van zijn stuk te brengen. Hij schrikt nauwelijks van onverwachte gebeurtenissen en houdt erg van gezelligheid. Frutske is een meester in het spiegelen van de intentie en de kracht van het kind. Hij kan dan best eigenwijs worden en daagt zo de kinderen uit om hem consequent en duidelijk te benaderen. Met onzekere of minder valide kinderen op zijn rug loopt hij heel voorzichtig rond.

Isie Lief
Kairos HippoIsie Lief is een shetlandpony en geboren in 2008. Ze is inderdaad erg lief, maar laat zich niet op haar kop zitten door de grote paarden. Isie Lief is door haar afmetingen een ideale pony voor de kleinste kinderen of voor kinderen die erg bang zijn. Ze vindt het heerlijk om geborsteld en vertroeteld te worden. Ze vindt het ook gezellig om met een kind te wandelen of het kind te laten rijden op haar rug. Heb jij veel spanning in je lijf? Dan kan Isie heel hard rond je heen gaan rennen. Ren met haar mee en jullie zijn zo je drukte kwijt. Om te ontspannen rolt ze graag in het witte zand van onze bak. Als je wilt leren vlechten kun je haar lange manen gebruiken om te oefenen.

Rocco
Na een lange zoektocht is het paarden team van Kairos versterkt met Rocco. Kairos HippoRocco is een Schwarzwalder Fuchs ruin, geboren 5-5-2003. Rust en kracht is wat hij uitstraalt. Zijn sprookjesachtige uiterlijk betovert iedereen. Rocco is gevoelig, slim en beresterk. Zijn zwakheid is eten, daar doet hij alles voor. Daarom is hij altijd bereid om een kunstje te leren. We kunnen, naast alle andere manieren van rijden en werken met het paard, duo rijden op Rocco. Dan zit het kind vóór de begeleider op het paard. Het kind kan dan de bewegingen van het paard ervaren zonder dat hij zelf hoeft te sturen. Dit leerden wij vanuit de Horse Boy methode en zetten wij in voor met name autistische kinderen die veel steun en sensorische input nodig hebben. Het heeft een positief effect op de communicatieve vaardigheden. Kinderen die ( nog niet) zelfstandig kunnen zitten kunnen zo op het paard. De ervaring leert dat de zitfunctie dan snel kan verbeteren!

Arno
Kairos HippoMet veel verdriet, maar heel dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend, hebben wij op vrijdag 4 juli 2016 afscheid moeten nemen van onze Arno. Hij overleed heel plotseling, terwijl hij lekker op buitenrit was. We hebben op de manier die Arno verdiende afscheid van hem genomen in dierencrematorium Viviana. Arno, dank voor alles en galoppeer verder, in vrijheid in de paardenhemel, samen met onze merrie Doortje.

Bennie Stout
Kairos HippoBennie Stout is het veulen van Isie Lief. Hij is geboren in 2011. Hij is uitgegroeid tot een sociale, stabiele pony. En dat komt zeker door de lieve aandacht en trainingen van alle kinderen! Nieuwsgierig en vrolijk zijn ook kwaliteiten die bij hem horen. Hij is groter geworden dan zijn mama! Bennie Stout is in 2014 verhuisd naar Meerle, Belgie. Hij werd daar hartelijk verwelkomd door zijn nieuwe baasjes, Karel en Martine, en door zijn maten Wietze en Whizper. Bennie Stout is daar aan het werk gegaan als co-therapeut en heeft nu al veel betekend voor veel grote mensen en kinderen. Wij blijven hem volgen!
Bekijk de site: www.spiegelendpaard.be