Wie zijn wij?

Nicky Meijs werkt sinds 2005 in haar eigen praktijk als begeleider en logopedist, zonder of met hulp van paarden. Daarnaast is zij geschoold in Animal Assisted Therapy, equitherapie, sensorische informatieverwerking en is zij paardrijdinstructrice. Getrouwd met Hans Meijs, dierenarts. Moeder van vier, inmiddels volwassen kinderen. Inspiratie om het beste uit de kinderen te halen vindt zij onder andere in elementen uit de methode Kids Skills van Furham, een zeer inspirerende basis voor (individuele) begeleiding, de methode Meichenbaum, de sensorische informatieverwerkingtherapie, de orthopedagogische equitherapie en de Horse Boy Method. Zij volgde de inspirerende cursus “Horse Boy Method”, en de cursus Horse Boy Camp van Rupert Isaacson, schrijver van “de Paardenjongen” en ontwikkelaar van de methode.
Om op een paardvriendelijke wijze om te gaan met de co-therapeuten , de paarden, werkt zij op basis van Natural Horsemanship, methode Monty Roberts en Emiel Voest.

De grootste uitdaging is het in-tunen op het kind, zodat wij het kind kunnen volgen en steunen. Het kind gaat zijn eigen unieke kwaliteiten kennen en in zetten. Nicky’s specialiteit is het bevorderen van de communicatie van niet of nauwelijks sprekende autistische kinderen.

Daarnaast wil Kairos u als ouders graag ‘ uw eigen kind terug geven” . Te vaak wordt uw kind in de hulpverlening gezien als een bundel problemen en beperkingen. Bij Kairos willen u uw kind laten zien als een uniek scala aan mogelijkheden, vaardigheden en kansen. Een kind waar u trots op bent en van kunt genieten.

Kairos wordt gesteund door vele stagiaires en vrijwilligers.