Voor wie

Voor wie? A.A.I Kairos richt zich op kinderen of (jong) volwassenen, die door een stoornis of beperking vastlopen in hun ontwikkeling.

Bijvoorbeeld door
– Communicatieproblematiek, spraak en taal, contact maken met anderen
– Autisme spectrum stoornissen, zoals PDD-NOS, Asperger, MCDD
– Concentratie stoornissen, ADHD, ADD
– Gedragsproblematiek, ODD-CD
– Ontwikkelingsproblematiek, DCD ( Dyspraxie )
– Faalangst
– Trauma’s
– Verstandelijke beperking
– Fysieke beperking
– Zintuiglijke beperking
– Obesitas, boulimia of anorexia
– Rouwverwerkingsproblematiek
– Hechtingsproblematiek
– Pestproblematiek
– Ontwikkeling- en/ of leerachterstand
– Problemen met zindelijkheid*

De begeleiding van Kairos leert hen om te gaan met hun beperkingen en leert de kinderen hun eigen, unieke kwaliteiten te leren kennen en in te zetten. De kinderen kunnen en komen weer verder.

• Zindelijkheid:

Bij Kairos hebben we al vaak meegemaakt dat de zindelijkheid verbetert.
De driedimensionale bewegingen van het paard werken door op je lichaam en zijn functies. De spieren moeten zich steeds een klein beetje aanpassen om het lichaam in de juiste balans te houden. De spiertonus verandert. Er ontstaat een ander bewustzijn van je lichaam door die bijzondere prikkeling.

Wij hebben voorbeelden van kinderen die spontaan helemaal zindelijk worden, de grote boodschap eindelijk los kunnen laten of s’nachts geen luier meer aan hoeven.
Het bewustzijn van de kinderen kan ook al aanscherpen doordat een paard zijn behoefte doet, spontaan, zonder moeite. Heel zichtbaar en je ruikt het ook! Daarnaast geven we tips aan de ouders en de toiletruimte in de blokhut is een aantrekkelijke plek voor als het ware nieuwe ronde nieuwe kansen.

Voor welke kinderen is zindelijkheid een gerichte hulpvraag?
Voor alle kinderen waarbij je je afvraagt: Waar blijft die zindelijkheid, als die ten opzichte van de verdere ontwikkeling van het kind achter lijkt te blijven. En dat kan bij kinderen gebeuren van alle ontwikkelingsniveau’s.
Belt u voor meer informatie 0643571042.

Kinderen met specifieke leerproblemen, kinderen die graag onder schooltijd naar Kairos komen*, kinderen die om een andere reden in het regulier of speciaal onderwijs uit de boot vallen, of tijdelijk niet naar school kunnen, kunnen hun schoolwerk meenemen naar Kairos. Daar zoeken we naar de goede ingang bij het kind, voor die specifieke leerstof. We hebben daarbij de ondersteuning van bevoegde leerkrachten, een orthopedagoog en een psycholoog.

Wij hebben de mogelijkheid uw kind “een op een onderwijs” te geven. Aangepast en toegespitst op de hulpvraag en de mogelijkheden van uw kind. Zo komt er echt uit uw kind, wat erin zit.

* Onze openingstijden zijn in principe van 9-17u. Het komt vaak voor, dat kinderen onvoldoende van het schoolaanbod profiteren, omdat het ze allemaal te veel is. Dan is de begeleiding van Kairos een waardevol rustpunt, om bij te komen, te leren hoe je kunt leren, te ervaren wat je WEL kunt. En daardoor kun je de school weer aan.